Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Είναι τα πλακάκια χειροποίητα;

Ναί, είναι χειροποίητα. Φτιάχνονται ένα, ένα στο χέρι και αυτό είναι που τα κάνει μοναδικά.

Είναι βαμμένα; Το σχέδιο ξεβάφει;

Όχι, δεν είναι βαμμένα. Έχουν συμπαγή στρώση υλικού 4-6χιλ και αυτό τα κάνει να αντέχουν στο χρόνο. Υπάρχουν στο εργαστήριο μας δείγματα από πλακάκια κατασκευασμένα πάνω από έναν αιώνα χωρίς να έχουν ουδεμία φθορά.

Πόσα χρώματα μπορώ να διαλέξω;

Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα, μπορούμε να διαλέξουμε όσα θέλουμε από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων της παλέτας RAL

Πόσα διαφορετικά χρώματα μπορεί να έχει ένα πλακάκι

Από 1 (μονόχρωμα πλακάκια) έως 10, εφόσον το επιτρέπει το σχέδιο.

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου σχέδιο ?

Διαθέτουμε μία πολλή μεγάλη ποικιλία από σχέδια, αλλά αν κανένα από αυτά δεν σας καλύπτει, είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε το δικό σας μοναδικό σχέδιο ή λογότυπο σε λογικό κόστος. Επίσης, αν θέλετε να κατασκευάσετε παλιό πλακάκι , μπορούμε να το ζωντανέψουμε ξανά, απλώς προσκομίζοντας μας μία φωτογραφία του. Σε περίπτωση που θέλετε και ίδια χρώματα με το παλιό , θα χρειαστεί να σταλεί δείγμα του .

Τι σχήματα και τί διαστάσεις υπάρχουν;

Τα πλακάκια κατασκευάζονται σε ορισμένα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Πάντως αν δε βλέπετε αυτό που θέλετε, απλώς ρωτήστε μας αν υπάρχει ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, να το κατασκευάσουμε.

Σοβατεπιά υπάρχουν;

Ναι, υπάρχουν όπως επίσης και τελειώματα σκάλας και άλλα διάφορα ειδικά τεμάχια.

Τα τσιμεντοπλακάκια κόβονται ;

Ναι, κόβονται πολύ εύκολα με ένα απλό ή σταθερό τροχό τον οποίο διαθέτουν οι περισσότεροι από τους τεχνίτες που κάνουν τοποθέτηση.

Πώς τα κολλάμε ;

Με κοινή κόλλα πλακιδίων . Για ιδιαίτερες περιπτώσεις , επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις το τεχνικό τμήμα .

Είναι απορροφητικά;

Όπως όλα τα τσιμεντοπροϊόντα, είναι απορροφητικά γι’αυτό χρειάζεται να τα προστατέψουμε με κάποιο μονωτικό. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει είτε από εμάς στο εργαστήριο, είτε από τον τοποθετητή.

Είναι οικολογικά;

Ναι, είναι οικολογικά, κατασκευάζονται από φυσικά δομικά υλικά και για την παραγωγή τους καταναλώνεται ελάχιστη ενέργεια.

Πως καθαρίζονται;

Πολύ απλά, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε αφορά το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε, το οποίο δεν πρέπει να περιέχει υδροχλωρικό οξύ, διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα χρώματα