Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Ναί, είναι χειροποίητα. Φτιάχνονται ένα, ένα στο χέρι και αυτό είναι που τα κάνει μοναδικά.

Όχι, δεν είναι βαμμένα. Έχουν συμπαγή στρώση υλικού 4-6χιλ και αυτό τα κάνει να αντέχουν στο χρόνο. Υπάρχουν στο εργαστήριο μας δείγματα από πλακάκια κατασκευασμένα πάνω από έναν αιώνα χωρίς να έχουν ουδεμία φθορά.

Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα, μπορούμε να διαλέξουμε όσα θέλουμε από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων της παλέτας «BENJAMIN MOORE CLASSIC»

Από 1 (μονόχρωμα πλακάκια) έως 10, εφόσον το επιτρέπει το σχέδιο.

Διαθέτουμε μία πολλή μεγάλη ποικιλία από σχέδιο, αλλά αν κανένα από αυτά δεν σας καλύπτει, είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε το δικό σας μοναδικό σχέδιο ή λογότυπο σε λογικό κόστος. Επίσης, αν θέλετε να κατασκευάσετε παλιό πλακάκι με σχέδιο που δεν υπάρχει στη συλλογή μας, μπορούμε να το ζωντανέψουμε ξανά, απλώς προσκομίζοντας μας μία φωτογραφία του.

Τα πλακάκια κατασκευάζονται σε ορισμένα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Πάντως αν δε βλέπετε αυτό που θέλετε, απλώς ρωτήστε μας αν υπάρχει ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, να το κατασκευάσουμε.

Ναι, υπάρχουν όπως επίσης και τελειώματα σκάλας και άλλα διάφορα ειδικά τεμάχια.

Ναι, κόβονται πολύ εύκολα με ένα απλό ή σταθερό τροχό τον οποίο διαθέτουν οι περισσότεροι από τους τεχνίτες που κάνουν τοποθέτηση.

Είτα με κόλλα πλακιδίων είτε με τσιμεντολάσπη προσθέτοντας σε αυτή λίγο latex για περισσότερη αντοχή στο χρόνο.

Όπως όλα τα τσιμεντοπροϊόντα, είναι απορροφητικά γι’αυτό χρειάζεται να τα προστατέψουμε με κάποιο μονωτικό. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει είτε από εμάς στο εργαστήριο, είτε από τον τοποθετητή.

Ναι, είναι οικολογικά, κατασκευάζονται από φυσικά δομικά υλικά και για την παραγωγή τους καταναλώνεται ελάχιστη ενέργεια.

Πολύ απλά, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε αφορά το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε, το οποίο δεν πρέπει να περιέχει υδροχλωρικό οξύ, διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα χρώματα.